10.10.06

Τι να ψηφίσω;

Σύμφωνοι, αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες. Σύμφωνοι, έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε απ’ το να ασχολούμαστε μ’ αυτούς τους γραφικούς που μας έχουν γεμίσει χαρτομάνι, αλλά… θα περάσουμε που θα περάσουμε μια βόλτα από το σχολείο της γειτονιάς μας την Κυριακή, καθόσον η ψήφος υποχρεωτική, ας κοιτάξουμε τουλάχιστον να πιάσει τόπο.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, λοιπόν, το ζωτικότερο ζήτημα, πέρα δηλαδή από τη γενική κατάντια, την οποία απ ό,τι φαίνεται έχουμε πλέον συηνηθίσει, είναι η κατασκευή της υποθαλάσσιας αρτηρίας. Χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς κανείς να ξέρει περί τίνος ακριβώς πρόκειται, πάνε να μας επιβάλλουν ένα έργο καταστροφικό για την παραλία μας, που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει. Ας στηριξουμε λοιπόν συνδυασμούς που αντιτίθενται σ' αυτό το έργο. Κι απ’ ό,τι γνωρίζουμε, δύο είναι οι συνδυασμοί που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του αγώνα εναντίον του: του Μπουτάρη και του Κουράκη.

Όσο για τις νομαρχιακές εκλογές, αυτές μας βγάζουν περισσότερα αισθήματα σνομπισμού, καθότι ουδείς μας εξήγησε ποτέ ποιες ακριβώς αρμοδιότητες έχει (αν έχει) ένας νομάρχης και, κυρίως, αν διαθέτει πόρους να τις ασκήσει. Υπάρχει όμως κι εκεί ένας υποψήφιος που ίσως αξίζει την ψήφο μας.

Αναφερόμαστε στον Μιχάλη Τρεμόπουλο, ψυχή της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και ήδη νομαρχιακό σύμβουλο, μοναδικό ίσως που έχει ασκήσει αντιπολίτευση ουσίας και έχει προβληματίσει τη διοίκηση Ψωμιάδη. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αγωνίζεται για ζητήματα που αφορούν όλους μας, όπως η αποτροπή οικοπεδοποίησης του Χορτιάτη (περίπτωση «Κισσού»), η προστασία της λίμνης Κορώνειας και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, για την αποφυγή κι άλλων καταστροφικών πυρκαγιών σαν κι αυτή της 15ης Ιουλίου.