2.1.07

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2007

Τι μας περιμένει άραγε το 2007; Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα στην πολιτική, την κοινωνία, τον αθλητισμό και τη ζωή στην αγαπημένη μας πόλη; Ο Καζαμίας της Κοινής Λογικής για το 2007 δίνει τις απαντήσεις που όλοι περιμένουμε…

Ιανουάριος: Η χρονιά ξεκινά με την πόλη ανάστατη από την παράλειψη του Δημάρχου Τσαλακωμένου να μην διοργανώσει φέτος γιορτή στην Πλατεία Αριστοτέλους για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Ο Τσαλακωμένος κάνει ρελάνς δηλώνοντας ότι το έκανε για να διαμαρτυρηθεί για τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών».

Φεβρουάριος: Μετά το Survivor Ελλάδας-Τουρκίας, διοργανώνεται Survivor Ελλάδας-Αλβανίας. Ο Νομάρχης Πανίκας Ψωμιάδης προτείνει και τη διοργάνωση Survivor Ελλάδας – Σκοπίων, με έπαθλο την ονομασία «Μακεδονία». Προσφέρεται μάλιστα να συμμετάσχει και ο ίδιος, ούτως ώστε η εθνική νίκη να είναι βεβαία.

Μάρτιος: Ο Νομάρχης Πανίκας ζητά από τον φίλο του, κυβερνήτη της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, να αγοράσει τον ΠΑΟΚ. Οι διαπραγματεύσεις ναυαγούν όταν ο Άρνι ζητά τη μετονομασία του ΠΑΟΚ σε "Terminator Enterprizes Inc." και τη μεταφορά της έδρας του στο Λος Άντζελες. Ο Πανίκας του ζητά τότε να κάνει τουλάχιστον ντα τους Σκοπιανούς για να πάρουν πίσω το όνομα του αεροδρομίου τους. Πράγματι, ο τέως Εξολοθρευτής προτείνει τη μετονομασία του σε "Skopjie Schwarzenegger International".

Απρίλιος: Η προβολή του Survivor Ελλάδα-Αλβανία συνεχίζεται αποκλειστικά στην αλβανική τηλεόραση, καθώς έχουν απομείνει μόνο Αλβανοί παίκτες. Ο Πανίκας ζητά την αποστολή επίσημου διαβήματος διαμαρτυρίας προς την αλβανική κυβέρνηση.
Η Θεσσαλονίκη ανακηρύσσεται «Καθαρότερη πόλη της Ευρώπης», μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Θεσσαλονίκης, εκτός από τα προσκείμενα σε ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ, τα οποία αποχώρησαν καταγγέλλοντας καλπονοθεία.

Μάιος: Ο ΠΑΟΚ νικά με γκολ των Τόργκελε, Τσίγκα και Χαραλαμπίδη 3-0 τον Παναθηναϊκό και κατακτά θριαμβευτικά το Κύπελλο Ελλάδας. Αμέσως μετά υποβιβάζεται στη Δ΄ Εθνική λόγω χρεών.

Ιούνιος: Φιάσκο και φέτος με τα δρομολόγια των πλοίων. Οι παρκαδόροι των φέρι μποτ απεργούν, γιατί ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης σχεδιάζει να τους ιδιωτικοποιήσει. Στα λιμάνια επικρατεί χάος, καθότι ουδείς είναι ικανός να χώσει το αυτοκίνητό του με την όπισθεν ανάμεσα στις νταλίκες μέσα στα οχηματαγωγά. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να αλλάξει τον υπουργό. Αναλαμβάνει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ιούλιος: Τσάρτερ που μετέφερε βρετανούς τουρίστες στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας μπερδεύεται και προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος ο Μακεδών» των Σκοπίων. Οι τουρίστες αποβιβάζονται κανονικά και απολαμβάνουν τις διακοπές τους χωρίς να συνειδητοποιήσουν το παραμικρό.

Αύγουστος: Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην Καλλικράτεια, για να διαμαρτυρηθεί ο παραθερίζων λαός για τη μετονομασία του Αεροδρομίου των Σκοπίων. Ακολουθεί εσπερινό μπιτς πάρτυ.

Σεπτέμβριος: Λόγω των δραματικών εξελίξεων στο Σκοπιανό, ο Κωστάκης προκηρύσσει πρόωρες εκλογές. Ο Τσαλακωμένος παραιτείται προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, όπως και το πρωτοπαλίκαρό του, ο αντιδήμαρχος της «πιο καθαρής πόλης της Ευρώπης» Βαγγέλης Δημητρίου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ.

Οκτώβριος: Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφανθεί ο λαός αν δικαιούται ο Νομάρχης να αντικαθιστά τον παραιτηθέντα δήμαρχο. Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο, για να συμβιβάσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποφασίζει να αναθέσει τη δημαρχία στον δημοτικό σύμβουλο του ΛΑΟΣ Ανέστη Κεραμιδά.

Νοέμβριος: Παοκτσήδες κλείνουν τα Μάλγαρα, την Εγνατία Οδό, καθώς και την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι και απειλούν να μαυρίσουν Κωστάκη – Γιώργακη και όποιον άλλο πολιτικό πάρει η μπάλα, αν δεν χαριστούν τα χρέη στην αγαπημένη τους ομάδα. Με υπουργικό διάταγμα ο ΠΑΟΚ επανέρχεται στην Α΄ εθνική, του χαρίζονται τα χρέη και του αποδίδονται τα κέρδη από το Στοίχημα για ένα χρόνο, προκειμένου να ορθοποδήσει. Ο Άγγελος Αναστασιάδης παραιτείται.

Δεκέμβριος: Μετά από ολονύκτιο ντέρμπι που δεν παίρνει χαμπάρι κανείς, γιατί όλοι παρακολουθούν την ίδια ώρα τον Φερεντίνο να μοιράζει εκατομμύρια, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές. Ο Γιωργάκης παραιτείται, και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο Βαγγέλης Δημητρίου εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς και απειλεί να μετατρέψει την Ελλάδα στην «πιο καθαρή χώρα της Ευρώπης». Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος δεν καταφέρνει να εκλεγεί, καταγγέλλει τον Δημητρίου για εξαπάτηση του λαού της Θεσσαλονίκης και αποκαλύπτει ότι η Θεσσαλονίκη δεν ήταν στην πραγματικότητα η καθαρότερη πόλη της Ευρώπης. Δεν τον πιστεύει όμως κανείς…

Καλή χρονιά!

4 Comments:

Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Μου άρεσε πολύ. Ήταν πολύ καλό.

4/1/07, 9:00 μ.μ.  
Blogger ο δείμος του πολίτη said...

σ.σ. σε είδα και στον Εξώστη

8/1/07, 9:44 π.μ.  
Blogger koinh logikh said...

Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Κάτι πάντως δεν πρέπει να πηγαίνει και πολύ καλά στο blog αυτό, γιατί η επισκεψιμότητα μοιάζει χαμηλή...

8/1/07, 2:20 μ.μ.  
Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Δεν ξέρω. Εγώ το έχω στο template.

8/1/07, 3:34 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home