31.3.07

Είμαι γάιδαρος!

Πληθαίνουν τα κρούσματα οδηγών που, πηγαίνοντας να ξεπαρκάρουν το αυτοκίνητό τους από κάποιο σημείο του Κέντρου, ανακαλύπτουν κολλημένο στο παρμπρίζ τους ένα αυτοκόλλητο με έναν συμπαθέστατο… γαϊδαράκο και τις λέξεις: «Είμαι γάιδαρος! Παρκάρω όπου γουστάρω». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία συμπολιτών μας με την επωνυμία “Streetpanthers”, οι οποίοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των πεζών και αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στα προκλητικά παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, που παρεμποδίζουν τη διέλευση των πεζών. Διαθέτουν και ιστολόγιο, στη διεύθυνση streetpanthers.blogspot.com.

Η στήλη, από την πλευρά της, δηλώνει ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια ακτιβισμού και οργάνωσης κινημάτων «από τα κάτω», ακόμα κι όταν είναι τόσο κοντόφθαλμα, που να αρνούνται να αναγνωρίσουν τους βαθύτερους μηχανισμούς που οδηγούν νομοτελειακά και τον πλέον υπεύθυνο πολίτη στην παρανομία.

Πρόσφατα επίσης συστάθηκε το σωματείο «Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών». Σκοπός του, όχι μόνο η προάσπιση των δικαιωμάτων των πεζών, αλλά και η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων. Τις αναμένουμε με ενδιαφέρον.