4.11.06

Υποκρισία Νο 1

Μια οικογένεια, ενώ απολαμβάνει αμέριμνη τις διακοπές της στην Κέρκυρα, χάνει τα δυο της παιδιά, με τον πλέον αδόκητο τρόπο, από δηλητηρίαση την ώρα που κοιμούνται. Μια πραγματική τραγωδία. Θα περίμενε κανείς να χαλάσουν τον κόσμο τα κανάλια. Αντ’ αυτού, το καλύπτουν με καινοφανή – συγκριτικά με τα δικά τους δεδομένα - ψυχραιμία. Μια ένοχη σιωπή επικρατεί και στις κρατικές αρχές. Γιατί; Γιατί οι τουρίστες ήταν «αλλοδαποί» και δεν πρέπει να πληγεί το «πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού». Το καλό της τσέπης μας, με λίγα λόγια, πάνω από την ανθρωπιά. Δεν είναι υποκρισία;

2 Comments:

Blogger ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ said...

Βλέπω αγαπητέ μου ότι το βασίλειο του παραλόγου τελικά δεν σε αφήνει να αγιάσεις. Κι εκεί που σκεφτόσουνα να μειώσεις τα post έρχεσαι με τέσσερα σχόλια περί υποκρισίας.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η κοινωνία μας υποκρίνεται; Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως αυτό είναι τελικά που θέλουμε όλοι μας; Τηλεκανιβαλισμούς (για να μπορούμε να τρώμε ελεύθερα συνειδήσεις), αδάμαστη περηφάνεια του Έλληνα (άσχετα αν πεθαίνουν παιδάκια), δροσιά το καλοκαίρι - κρύο το χειμώνα (άσχετα αν καταστρέφουμε το περιβάλλον), δημοτικούς Άρχοντες (με κεφαλαίο Α, που άρχουν επάνω τις πλάτες μας).
Ερώτηση που αφαιρώντας το ερωτηματικό παίρνεις την απάντηση:
Αυτή είναι η κοινωνία μας;

6/11/06, 7:08 μ.μ.  
Blogger koinh logikh said...

Συμφωνώ απόλυτα με τις διαπιστώσεις σου, διαφωνώ όμως κάπως με ένα ύφος αποδοχής που διακρίνω. Ναι, έτσι είναι, ναι το γνωρίζω, αλλά δεν το αποδέχομαι και δεν παύω να εξανίσταμαι και να αντιδρώ καθημερινά. Πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή στάση. Λάβε ακόμη υπόψη σου πως υπάρχουν και άνθρωποι που πιθανώς να μην είναι τόσο ψαγμένοι και να χρειάζονται κάποια σχόλια και κριτικές κουβέντες για να συνειδητοποιήσουν πλήρως την κατάσταση.
Όσο για τα post, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το blog σχετίζεται με την ομώνυμη στήλη που δημοσιεύεται εβδομαδίαια στη δεύτερη σελίδα του "εξώστη". Οπότε αν δε βρω χρόνο να γράψω συχνότερα, μια φορά την εβδομάδα θα υπάρχει καταχώρηση στα σίγουρα.
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

10/11/06, 4:24 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home