9.11.06

Επαναστατική πρόταση της «Κοινής Λογικής» για το πανεπιστημιακό άσυλο

Αγαπητοί αναγνώστες,

όπως όλοι γνωρίζουμε, το Πολυτεχνείο ζει! Κι επειδή προβλέπεται ν’ ανάψει και πάλι αυτές τις μέρες ο γνωστός καβγάς περί ασύλου, ρίχνουμε σήμερα στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου μια ιστορικής σημασίας πρόταση, που θα μας βγάλει, ως κοινωνία, μια και καλή από το αδιέξοδο: Ούτε κατάργηση, ούτε διατήρηση του ασύλου. Επέκταση τώρα!

Ναι, καλά διαβάσατε. Επέκταση του ασύλου, ώστε να προστατεύει, πέραν της ακαδημαϊκής, και άλλες θεμελιώδεις ελευθερίες μας. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν και άλλες σημαντικότατες ελευθερίες, συνταγματικά κατοχυρωμένες, οι οποίες να χρίζουν προστασίας. Γιατί, δηλαδή, μόνο η ακαδημαϊκή ελευθερία μετράει; Οι υπόλοιπες ελευθερίες στο πηγάδι κατούρησαν;

1 Comments:

Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Να μια ενδιαφέρουσα άποψη. Επέκταση παντούκαι τώρα. Βέβαια σχετικά με τα γήπεδα ενώ αρχικά δε θα διαφωνούσα δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια αυτοοργάνωση τουλάχιστον; Ή είναι πολύ αριστερίστικο και αναρχικό, κάτι που δε συνάδει με το κεφάλαιο που κρύβεται πίσω από τις αθλητικές επιχειρήσεις; Αν μπορούσε να εφαρμοστέι μία λογική πολιτική από τους ιδιοκτήτες των ομάδων, δε θα είχα κανένα πρόβλημα.
Σχετικά με τα αεροδρόμια, ισχύει αυτό που είπα κια αλλού. Δυστυχώς, ορισμένοι πολίτες μπροστά στην τρομολαγνεία -μετά την 11η Σεπτέμβρη- των αμερικάνικων κυρίως ΜΜΕ προτιμούν να κάνουν έκπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματά τους παρά να διεκδικήσουν καλύτερη και πιο ελεύθερη ζωή.

10/11/06, 5:59 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home